Terug naar overzicht

Imkermobiel zoemt door Limburg

De imkermobiel is een aanhangwagen die zo werd ingericht dat hij gebruikt kan worden als mobiele oogsteenheid voor bijenproducten. Door op concrete tijdstippen op verschillende plaatsen in Limburg aanwezig te zijn, kunnen hobby-imkers hun honing laten slingeren en krijgen ze (een deel van) de oogst terug mee. Door de aanwezigheid van het (bestickerde) voertuig zal ook de bewustwording vergroten. Verder kan aan al de sanitaire voorwaarden worden voldaan om de honing te verkopen volgens de regels van het voedselagentschap. Verder zal de imkermobiel gebruikt worden om het imkeren te promoten en als infostand op beurzen, evenementen, activiteiten, …

Geïnteresseerde imkers kunnen de imkermobiel lenen. Info en contact: info@lieteberg.be.

Terug naar overzicht